У Тернополі затримано двох переселенців зі сходу, що обікрали 15 квартир, повідомляє відділ зв'язків з громадськістю облуправління МВС.

Так, 30-річний уродженець Алчевська Луганської області разом із співмешканкою та її родиною прибули в Тернопіль у зв'язку з подіями на Донбасі.

«А 36-річний житель Дніпрорудного Запорізької області пристосувався до ситуації з переселенням і, приховуючи своє кримінальне минуле, разом із співмешканкою також прибув до зазначеного міста», - йдеться в повідомленні.

Проживали обидві родини в одному з гуртожитків в селі Біла Тернопільського району.

За словами начальника управління карного розшуку обласної міліції Степана Яцуха, злочинний дует скоював крадіжки з квартир тернополян протягом майже трьох місяців.

Також міліціонери довели причетність зловмисників до злочинів, скоєних на території Бучача і сусідньої Хмельницької області.

«Всього задокументовано майже півтора десятка фактів крадіжок майна, - уточнили в УМВС. - Об'єктами ставали квартири, розташовані на перших поверхах».

За словами Яцухи, повідомлення від потерпілих почали надходити в кінці вересня.

«Завдяки злагодженим діям правоохоронців злочинців затримали: жителя Алчевська - у Тернополі, жителя Запорізької області - на його малій батьківщині», - сказав він.

Наразі затримані перебувають під вартою та дають свідчення. Правоохоронці вилучили у них два автомобіля з накраденим.

Кримінальні провадження порушено за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує до восьми років позбавлення волі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом