В Одеській області співробітники управління по боротьбі з організованою злочинністю затримали групу осіб, які займалися збутом метадону, опію і героїну. Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю обласного Управління МВС.

Як з'ясували оперативники, наркотичні засоби затримані постачали з території Республіки Молдова.

Встановлено, що організатором злочинної групи виявився 47-річний уродженець Одеської області, який розробив план отримання з території Молдови метадону, розчину опію та героїну для подальшої реалізації на території Одеської області.



До угруповання входили чотири жителя Одеської області, троє з яких вже мали проблеми з законом і були судимі.

В ході санкціонованого обшуку за місцем проживання фігурантів працівниками міліції вилучено: 56 «чеків» з метадоном, два «чеки» з героїном, концентрат опію вагою 40 г, 40 шприців з розчином опію і його залишками, інгредієнти, необхідні для приготування розчину опію (посуд, ангідрид, марганцівка).

Також було вилучено три тисячі доларів США, 15 тисяч гривень, три автомобілі: TOYOTA PRADO, ВАЗ-2109, ВАЗ-2110.



За даним фактом слідчим управлінням ГУМВС України в Одеській області відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).

Зараз трьох членів угруповання заарештовано. Відносно одного з членів угруповання проводяться заходи з встановлення його місцеперебування.

Зловмисникам загрожує позбавлення волі терміном від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом