Уряд намагається легалізувати залучення зовнішніх ресурсів у зв'язку з проблемами наповнення держбюджету. Таку думку у Forum'у висловив доктор економічних наук, професор, заслужений економіст України Олексій Плотніков, коментуючи плани уряду щодо змін до держбюджету-2014, що стосуються граничного рівня державного боргу та зовнішніх запозичень.

«Враховуючи сумнівне виконання дохідної частини держбюджету, уряд зрозуміти нескладно. Знову ж таки, відома ситуація з обіцяними коштами МВФ», - зазначив він.

За словами економіста, плануючи збільшити борг, Кабмін намагається легалізувати залучення зовнішніх ресурсів, знайти капітал на зовнішніх ринках.

«Перш за все, це не ринки міжнародних фінансових організацій, а комерційні ринки. Це будуть облігації зовнішньої державної позики», - підсумував Плотніков.

Нагадаємо, 1 грудня до Верховної Ради надійшов розроблений Кабміном проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік» (щодо виконання зобов'язань за державним боргом)». Документом передбачається:а) збільшити граничний рівень державного боргу на кінець 2014 року на 161,392 млрд грн. (на 20%) - до 968,354 млрд грн; збільшити державні зовнішні запозичення на 8,256 млрд грн, державні внутрішні запозичення - на 5,588 млрд грн.
 

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

38