Уряд продовжить брати в борг. Про це Forum'у сказав політик, народний депутат ВР шостого і сьомого скликань Олесь Доній, коментуючи зобов'язання України.

«Вся діяльність уряду була спрямована тільки на те, щоб збільшувати борги. Жодних структурних змін в економіці, сприяння її розвитку немає. Має місце тільки олігархізація суспільства», - заявив він.

Політик додав, що сьогодні «кожен українець знає прізвища олігархів, з якими співпрацює новий уряд».

«Віддавати борги, якщо економіка в жалюгідному стані, можливості немає. І поки найближчі перспективи: або набирати нові борги, або рухати країну до дефолту», - підсумував Доній.

Нагадаємо, за словами президента Українського аналітичного центру Олександра Охріменка, в Україні рівень державного боргу зріс на 72%.

«Державний борг України досяг рівня 945 млрд. грн, що на 72% більше, ніж рік тому. А скільки було крику, що «злочина влада» загнала українців у борги. Зате влада Майдану просто «втопила» українців свіжими боргами», - сказав Охріменко.

За такого рівня держборгу, на його думку, не варто очікувати найближчим часом стабільного курсу гривні і зупинки зростання цін.

«Показник державного боргу до ВВП зараз вже склав близько 67%. Рік тому було 42% і кричали, що це погано. Згідно з методикою МВФ, якщо борг країни перевищує 60% ВВП - це погано», - нагадав він.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом