Прокуратурою Київської області здійснюється процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні за фактом скоєння крадіжок з житла громадян. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Київської області.

Встановлено, що в різних районах Київської області група молодих людей проникали в квартири громадян і викрадали їхнє майно.

По «гарячих» слідах прокуратура Київської області та УБОЗ ГУМВС України в Київській області затримали злочинців. Ними виявилися четверо жителів Київської області, раніше судимі за скоєння аналогічних злочинів.

Дії чоловіків кваліфіковано за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України, тобто крадіжка, поєднана з проникненням у житло.

«Зараз встановлена їх причетність до щонайменше шести крадіжок. Також вказані особи перевіряються на причетність до скоєння інших злочинів на території Київської області», - йдеться в повідомленні.

В даний час проводяться першочергові слідчі дії, спрямовані на встановлення всіх обставин вчинених кримінальних правопорушень.

Надалі буде вирішено питання про обрання затриманим міри запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою і кваліфікації їхній дій як крадіжки, вчиненої організованою групою.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом