У Київській області через необережне поводження з гранатою важко постраждав боєць АТО. Про це Forum'у повідомили у відділі по зв'язках з громадськістю обласного Управління МВС.

За інформацією правоохоронців, в селі Шкарівка Білоцерківського району стався вибух. Як встановили правоохоронці, 42-річний місцевий житель приїхав в село на похорон матері. Увечері, сидячи за столом, він розбирав ручну гранату РГД-2, яку привіз із зони проведення АТО, де він служив в одному з добровольчих батальйонів.

В результаті неправильного поводження з вибухівкою спрацював запал однією з гранат, в результаті чого чоловік отримав тілесні ушкодження. Потерпілому відірвало фаланги пальців на руках. З травмами постраждалого каретою швидкої допомоги направлено в центральну районну лікарню.

Під час огляду місця правоохоронці виявили та вилучили у потерпілого ще одну бойову гранату.

За даним фактом слідчим відділом Білоцерківського міськвідділу міліції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами). Досудове слідство триває.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом