Прохання Президента України Петра Порошенка до Росії закрити українсько-російський кордон викликає здивування, оскільки представників Збройних сил РФ в Україні не було і немає, тому й виводити нічого.

Про це заявив у четвер, 11 грудня, офіційний представник МЗС РФ Олександр Лукашевич.

«Я бачив заяву Порошенка (про закриття кордону з РФ. - Ред.), - сказав Лукашевич. - Якщо чесно, викликають подив і конфуз подібні висловлювання». «Ми вже неодноразово говорили, що представників Збройних сил РФ не було і немає в Україні, тому виводити нічого», - зазначив дипломат.

«Що стосується кордону, то з нашого боку кордон абсолютно забезпечений, - підкреслив Лукашевич. - На двох КПП за добровільним рішенням російської сторони розміщені спостерігачі ОБСЄ (КПП «Гуково» і «Донецьк»), і проблем з функціонуванням та спостереженням не виникає», - передає ТАСС.

Дипломат зазначив, що «питання про закриття кордону взагалі ніколи не ставилося в такій площині, йшлося про спостереження з боку ОБСЄ за всією ділянкою російсько-українського кордону».

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко, який перебуває з візитом в Австралії, звернувся до російської влади із закликом вивести війська з території України і закрити кордон з Україною.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

61