З серпня 2014 року всі громадяни України - незалежно від регіону, що перебувають у Росії на законних підставах, одержують дозвіл на роботу без квот. Про це сьогодні, 26 листопада, на прес-конференції в Москві повідомив керівник Департаменту по організації роботи з іноземними громадянами ФМС РФ Сергій Темрякович.

«На сьогоднішній день для всіх (іноземних громадян, прибулих у безвізовому режимі) існують квоти, а громадяни України з серпня місяця цього року у нас отримують дозвіл на роботу без квоти», - зазначив він, повідомляє «УНІАН».

Як пояснив Темрякович, для отримання дозволу на роботу поза квотою «будь-який громадянин України повинен звернутися в органи ФМС».

Він підкреслив, що у ФМС РФ не ділять громадян України на тих, хто вимушено виїхав на територію Росії з Донбасу і хто приїхав з інших областей.

«Мова йде про всіх громадян України. Ми не ділимо громадян України з південного сходу, чи то вони з Сумської області, чи вони з Луганської чи Донецької області. Тобто це (дозвіл на роботу без квоти. - Ред.) у нас діє для всіх громадян України», - пояснив він.

За словами заступника керівника Департаменту по організації роботи з іноземними громадянами ФМС РФ Дмитра Демиденка, кількість патентів, оформлених у поточному році громадянами України, порівняно з 2013 роком збільшилася більш ніж у п'ять разів.

«На сьогоднішній момент це близько двохсот тисяч громадян України, які оформили патенти в поточному році. Тому що громадяни України, які вимушено покинули територію своєї держави, вони тут легалізовані», - підкреслив Демиденко і додав, що, за даними ФМС РФ, громадяни України за кількістю оформлених патентів на роботу в Росії займають 3-тє місце. На українців припадає 11% патентів на роботу від загальної кількості - близько 2 млн, виданих у Росії.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що біженці з України будуть працювати в Росії поза раніше визначеними на 2014 рік трудовими квотами. Відповідну постанову було опубліковано на сайті уряду Росії. У документі наголошується, що квоти на цей рік встановлювалися без урахування масово прибулих до Росії в екстреному порядку громадян України. «Прийняте рішення спрямоване на сприяння працевлаштуванню на території Росії громадян України та осіб без громадянства, які вимушено покинули Україну», - наголошується в постанові.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

20