Сьогодні громадська ініціатива «Відновлення Донбасу» запустила свій перший інтернет-проект - однойменну інтерактивну платформу.

На цьому сайті автори проекту запрошують усіх охочих приєднатися до дискусії про порятунок жителів регіону від наслідків війни, а також обговорити можливі шляхи післявоєнного відновлення територій, які зачепила війна. Засновником ініціативи «Відновлення Донбасу» є український громадський діяч, екс-міністр доходів та зборів України Олександр Клименко.

«Сьогодні на Донбасі складається патова ситуація. Так звана АТО, а просто кажучи, війна, що триває вже понад 7 місяців, замість спочатку заявлених 48 годин. За цей час загинули десятки тисяч наших співгромадян, зламані долі мільйонів, зруйновані тисячі підприємств, знищена інфраструктура цілих міст, втрачена віра в майбутнє для цілих поколінь. У ситуації, коли уряд і президент не знає, що робити з Донбасом, ініціативу в свої руки маємо взяти ми, представники цього регіону», - саме так на своїй сторінці в мережі Facebook Клименко пояснив причини виникнення ініціативи.

Громадська ініціатива «Відновлення Донбасу» була створена в жовтні 2014 року. Вона об'єднує економічних експертів, досвідчених державних менеджерів і підприємців Донбасу, які розробили власний план відродження регіону. Раніше учасники ініціативної групи з допомогою експертів підготували презентацію, присвячену цій проблематиці.

У підготовленому ними документі описуються всі можливі шляхи врегулювання конфлікту, а також пропозиції щодо подальшого розвитку України та Донбасу. Копії презентації були спрямовані представникам органів влади, бізнес-асоціацій та посольствам за кордоном - главам держав, керівникам МЗС країн-партнерів, представникам європейських інституцій.

План відродження Донбасу передбачає відмову від прямих державних дотацій для регіону через високі корупційні ризики. Альтернативою держдотаціям передбачається розвиток на Донбасі вільної підприємницької ініціативи. Забезпечити її зростання повинні податкові канікули, списання штрафів воєнного періоду, гранично спрощений порядок реєстрації підприємств.

У планах громадської ініціативи «Відновлення Донбасу» - реалізація проектів, що сприяють відновленню економічного потенціалу Донецької та Луганської областей. Ключовим фактором успішності реалізації цих планів має стати залучення безпосередньо зацікавлених осіб - підприємців Донбасу та інших ініціативних верств населення.

«Ми запрошуємо всіх охочих приєднатися до дискусії про порятунок жителів регіону від наслідків війни, а також обговорити можливі шляхи післявоєнного відновлення зачеплених війною територій. Результати нашої спільної роботи будуть представлені не тільки органам влади в Україні, але й тим представникам світового співтовариства, які визначають сьогодні порядок денний для регіону і країни в цілому», - пише екс-міністр доходів і зборів України, засновник ініціативи «Відновлення Донбасу» Олександр Клименко і резюмує, - «врешті-решт, долю своєї країни мають право вирішувати всі її громадяни, як і долю рідного краю - його уродженці. Всі без винятку – ті, що залишилися і вимушено виїхали. Я у цьому впевнений. Закликаю всіх, кому небайдуже майбутнє Донбасу, як і майбутнє всієї нашої країни та її громадян, незалежно від регіону проживання, приєднаються до цієї важливої роботи».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

96