Однією з основних завдань, що стоять перед Україною, є трансформація перемир'я на сході країни на мир  шляхом чіткого виконання Мінського протоколу. Про це на прес-конференції заявив президент України Петро Порошенко.

«На базі мого мирного плану, на базі Мінських домовленостей потрібно перетворити хитке перемир'я, яке сьогодні є на сході, на стійкий, забезпечений і тривалий мир. Повернути тимчасово окуповані території під контроль української влади. Відновити на цих територіях український суверенітет. Зробити це можна тільки на підставі Мінського протоколу, де враховані всі необхідні умови: і режим припинення вогню, і негайне звільнення всіх заручників», - зазначив він.

«Як тільки війська будуть виведені, конфлікт, якого, по суті, не існує, буде вичерпаний. Перші кроки, зроблені на звільнених територіях, свідчать про те, що конфлікт взагалі надуманий. Відвідайте Слов'янськ, Краматорськ, Лисичанськ, Маріуполь і побачите, яким чином відновлюється українська влада на цих територіях. Переконаний, що конфлікт, принесений на нашу землю іззовні - окупанти і агресори, які його принесли, повинні покинути територію України. Тільки тоді буде встановлено мир», - сказав Президент.

Також Прошенко підкреслив, що одним з ключових положень Мінських домовленостей є звільнення полонених українців.

«150 осіб - це не всі заручники. На сьогодні група, створена, в тому числі за участю СБУ, буде продовжувати активну роботу з пошуку заручників на окупованій території. Це буде відбуватися не в режимі обміну, а в режимі повернення наших хлопців додому», - вважає він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

66