Генерал-майору Генерального штабу Збройних сил України Віктору Назарову вручено підозру у службовій недбалості, що призвела до загибелі 49 військовослужбовців під час їх передислокації військово-транспортним літаком Іл-76 у Луганську, після чого йому стало зле, і він був госпіталізований, повідомив генеральний прокурор України Віталій Ярема.

«Сьогодні слідчим оголошено підозру Назарову Віктору Миколайовичу, заступникові керівника антитерористичної операції, генерал-майору. Після оголошення підозри йому стало зле, у нього гіпертонічний криз. Перед тим, як обирати запобіжний захід, він потрапив у госпіталь», - наводить слова генпрокурора «Інтерфакс-Україна».

За словами Яреми, Головна військова прокуратура провела розслідування і «на превеликий жаль, слідчі, які розслідували цю подію, встановили, що однією з причин цієї трагедії стало саме недбале ставлення військовослужбовців до виконання своїх службових обов'язків».

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос уточнив, що Назарову повідомлено про підозру в скоєнні злочину за ч. 3 ст. 425 КК України (Недбале ставлення військової службової особи до служби, що спричинило тяжкі наслідки, вчинені у бойовій обстановці).

Відповідаючи на запитання журналістів, у чому конкретно підозрюється заступник начальника штабу АТО, Ярема сказав: «Він дав дозвіл на виліт, але не повністю були дотримані інструкції».

Слідчий підготував подання на обрання генерал-майору запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, але оскільки він перебуває в лікарні, то наразі суд ще не вирішував це питання.

Як повідомляв ForUm, близько 1:10 14 червня під час заходження на посадку в аеропорту Луганська пострілом із зенітного ракетного комплексу був збитий військово-транспортний літак Збройних сил України Іл-76, в результаті чого загинуло 49 людей.

Наприкінці липня начальник Дніпропетровського бюро судово-медичної експертизи Валерій Войченко повідомив, що співробітники бюро завершили ідентифікацію тіл 40 десантників 25 окремої Дніпропетровської повітряно-десантної бригади та 9 членів екіпажу, які перебували у збитому Іл-76.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

28