Росія заборонила ввезення сироподібних продуктів виробництва України через «порушення вимог законодавства у сфері захисту прав споживачів та законодавства у сфері санітарно-епідеміологічного благополуччя населення», повідомляє прес-служба Федеральної служби РФ з нагляду в сфері захисту прав споживачів і благополуччя людини (Росспоживнагляд).

«Росспоживнагляд повідомляє, що при здійсненні державного нагляду при дослідженні сироподібних продуктів (бутербродний продукт, напівфабрикат продукту бутербродного, продукт на маргариновій основі твердий) виробництва України, що надходять на територію Російської Федерації під кодами ТН ЗЕД 1516 і 1517, виявлено численні порушення вимог законодавства у сфері захисту прав споживачів та законодавства у сфері санітарно-епідеміологічного благополуччя населення», - сказано в повідомленні.

Росспоживнагляд назвав також специфічні претензії до окремих видів українських сироподібних продуктів. За даними відомства, в бутербродному продукті «Купецький» були виявлені жири тваринного походження, хоча виробник заявляє лише про наявність рослинних жирів. Відомство також має претензії щодо якості жирних кислот в продукті на маргаринової основі «Столовий», а в бутербродному «Монастирському подвір'ї» Росспоживнагляд виявив заборонену харчову добавку.

Як раніше повідомляв ForUm, раніше Російська федеральна служба з нагляду в сфері захисту прав споживачів і благополуччя людини ввела заборону на поставки в Росію всієї сирної продукції українського виробництва з 14 жовтня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом