США назвали умови скасування санкцій і закликали далі чинити тиск на Росію, щоб та виконувала Мінські домовленості.

«Ми будемо готові згорнути санкції, якщо бойові дії припиняться, кордон буде поставлено під контроль, заручники звільнені, і дрони відкликані. Ми, як і раніше, віримо, що воєнного вирішення цієї кризи немає, рішення мають бути політичними»,- сказала представник США при Організації Об'єднаних Націй Саманта Пауер в ході екстреного засідання Ради Безпеки ООН.

При цьому політичне рішення, за її словами, неможливе, якщо йому «прихильна тільки одна сторона, а дорожну карту не вдасться реалізувати, якщо Росія і підтримувані нею бойовики постійно порушують свої зобов'язання». «Ми бачили, як Росія діє в Південній Осетії, Абхазії, Криму та Придністров'ї. Тому питання не в тому, що буде робити Росія в Україні, а питання в тому, що будемо робити ми, міжнародне співтовариство, щоб не дати Росії сфабрикувати ще один затяжний конфлікт у Європі», - сказала Пауер, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

На її думку, міжнародне співтовариство повинне залучити Москву до відповідальності за порушення Мінських домовленостей. «Росія не викликає довіри... Важливі не слова, важливі дії, а дії красномовно свідчать про наміри», - сказала представник США.

Пауер закликала і далі чинити тиск на РФ для виконання нею Мінських домовленостей, щоб Росія «рухалася до деескалації конфлікту». «Дії Росії в Україні - це загроза не тільки прилеглим країнам, але і для всього міжнародного співтовариства», - заявила Пауер.

Як раніше повідомляв ForUm, Україна наполягає на новому «женевському форматі» по Донбасу за участю Росії, ЄС і США, однак без представників самопроголошених Донецької та Луганської народних республік.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

33