Житель Японії вчинив самоспалення в центрі Токіо, протестуючи проти нової політики держави щодо можливості участі Збройних сил країни в зарубіжних військових кампаніях. Про це передає японський телеканал NHK.

Повідомлення в поліцію надійшло ввечері у вівторок, 11 листопада. Обгорілий чоловік був знайдений в парку Хібія. Поруч з ним лежав відеозапис і листи, адресовані прем'єр-міністру Сіндзо Абе і керівництву обох палат парламенту. У посланнях він засуджував мілітаристську політику влади. Потерпілого доправили в лікарню, однак медики врятувати його не встигли, пише Lenta.ru.

До цього моменту японські підрозділи брали участь у закордонних операціях тільки у складі миротворчих сил ООН.

Єдиним винятком став Ірак, куди Токіо направило контингент у 2004 році. Там японці будували дороги та будівлі і надавали гуманітарну допомогу, їм було категорично заборонено брати участь у бойових діях. За весь час перебування на Близькому Сході японські військовослужбовці не зазнали втрат і не зробили жодного пострілу. Тим не менш у 2006 році уряд Дзюн'їтіро Коідзумі був змушений вивести контингент з Іраку під тиском громадської думки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

26
Теги