Україна не має іншого виходу, окрім як купувати вугілля у Російської Федерації або у представників самопроголошених Луганської та Донецької народних республік.

Про це, як передає кореспондент Forum'у, на засіданні Кабінету Міністрів заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан.

«На сьогодні в запасі є 1,7 мільйона тонн вугілля - цього явно недостатньо для того, щоб нормально пройти зимовий період. Є загроза того, що ми просто не зможемо пройти цей період. У зв'язку з тим, що постачальники вугілля з ПАР відмовилися продовжувати угоди, у нас немає іншого виходу, крім як купувати вугілля в Росії або так званих ЛНР і ДНР. В іншому разі, ми поставимо під удар всю енергосистему країни», - заявив Продан.

На запитання прем'єр-міністра Арсенія Яценюка про можливість закупівлі вугілля у Сполучених Штатах або Австралії, глава відомства відповів, що це обійдеться Україні значно дорожче.

Як повідомляв ForUm, раніше Продан заявляв про те, що міністерство енергетики та вугільної промисловості України не веде переговорів з членами незаконних збройних формувань і самопроголошеними ДНР та ЛНР про купівлю вугілля.
 

Валентин Цімох, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

47