Верховна Рада України сьомого скликання повинна розглянути доцільність введення посади віце-прем'єр-міністра з питань європейської інтеграції. Про це заявив міністр Кабінету Міністрів України Остап Семерак сьогодні, 10 листопада, на брифінгу в Кабміні.

«Я хотів би в наступному скликанні Ради рекомендувати розглянути доцільність створення або введення нової посади - віце-прем'єра з питань європейської інтеграції. Я думаю, що це істотним чином оптимізувало б ту роботу, яку сьогодні робить наш уряд з імплементації Угоди про асоціацію», - сказав Семерак повідомляє «РБК-Україна».

Він також зазначив, що уряд з метою економії коштів відмовився від ідеї створення окремого міністерства з питань євроінтеграції.

«У нас була в Кабінеті Міністрів дискусія: створювати окреме міністерство чи не створювати. Було прийнято рішення - оскільки ми економимо кошти, оскільки ми взяли курс на ліквідацію центральних органів виконавчої влади, на скорочення кількості чиновників та витрат на державний апарат - не створювати на цьому етапі міністерство і за рахунок тих штатних одиниць, які були в Секретаріаті Кабінету Міністрів, був створений урядовий офіс», - пояснив міністр.

Нагадаємо, у проекті коаліційної угоди, який був представлений партією «Блок Петра Порошенко», передбачено введення в Кабінеті Міністрів посади першого віце-прем'єр-міністра з європейської інтеграції. Однак, як відомо, партія «Народний фронт» прем'єр-міністра Арсенія Яценюка запропонувала свій варіант коаліційної угоди.

Наразі лідери парламентських виборів: БПП, «Народний фронт», «Самопоміч», «Радикальна партія Олега Ляшка» домовилися розробити новий єдиний текст коаліційної угоди. Чи буде там передбачено введення посади першого віце-прем'єра з євроінтеграції - поки невідомо.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом