У новому уряді впровадженням Угоди про асоціацію з Європейським Союзом займатиметься перший віце-прем'єр-міністр - міністр з євроінтеграції. Про це йдеться в проекті коаліційної угоди, яку пропонує укласти політична партія «Блок Петра Порошенка».

«Координація впровадження Угоди про асоціацію в Кабінеті Міністрів України покладається на першого віце-прем'єр-міністра - міністра з євроінтеграції, якому надаються повноваження щодо координації діяльності міністерств та інших центральних органів виконавчої влади в межах питань впровадження Угоди про асоціацію», - йдеться в документі.

Також у проекті наголошується, що коаліція насамперед підтримуватиме законопроекти, подані Кабінетом Міністрів, спрямовані на виконання Угоди про асоціацію.

Крім того, коаліція буде спільно з урядом впроваджувати пріоритетні для України заходи Угоди про асоціацію в більш стислі терміни, зокрема, до 2016 року реалізувати основні зміни у сфері технічного регулювання та безпеки харчових продуктів, передбачені Угодою про асоціацію з ЄС.

Нагадаємо, за даними опрацювання 98,21% електронних протоколів, «Народний фронт» набирає 22,16% голосів, «Блок Петра Порошенка» - 21,82%, Об'єднання «Самопоміч» - 11,00%, «Опозиційний блок» - 9,36%, Радикальна партія Олега Ляшка - 7,45%, «Батьківщина» - 5,68%.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом