Уряд України спільно з Європейським банком реконструкції та розвитку підписав антикорупційну ініціативу, згідно з якою вводиться посада бізнес-омбудсмена з антикорупційних питань. Про це заявив міністр Кабінету Міністрів Остап Семерак на брифінгу під час прес-дня уряду для представників регіональних та загальнодержавних ЗМІ 10 листопада 2014 року, повідомляє прес-служба Кабміну.

«ЄБРР, уряд і представники бізнес-асоціацій, які працюють в Україні, спільно проводять конкурс на посаду бізнес-омбудсмена», - зазначив Остап Семерак.
За словами міністра, бізнес-омбудсмен буде займатися розглядом скарг як українських бізнесменів, так і тих представників іноземного бізнесу, які працюють в Україні. Зокрема, це стосуватиметься сигналів щодо корупційних проявів, рейдерських захоплень», - сказав Семерак.

У той же час він повідомив, що відповідна комісія працює над створенням нормативно-правової бази, зокрема проектів відповідних закону і постанови уряду, які створять законодавчу основу для діяльності бізнес-омбудсмена в Україні.

Нагадаємо, Семарак заявив також про необхідність розглянути в парламенті доцільність введення посади віце-прем'єра з євроінтеграції.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

32