Більшість українських банків на сьогодні фіксують дефіцит іноземної валюти. Про це, як передає кореспондент Forum'у, у ході прес-конференції, аналізуючи ситуацію на валютному ринку, заявив голова правління АБ «Укргазбанк» Сергій Мамедов.

«Зараз є очікування. Зараз немає міжбанківського валютного ринку, немає можливості купити валюту в тих обсягах, які необхідні. Сьогодні з'явилася інформація про те, що обсяг ринку становить 19 млн дол, але раніше обсяг був 200-300 мільйонів», - зазначив він.

При цьому банкір зазначив, що саме очікування разом з іншими факторами спровокувало валютний дефіцит у фінустановах. «Всі чекають, що відбудеться наступного дня, чи буде ще 50 копійок до курсу, або зростання курсу зупиниться. Ці очікування призводить до того, що немає бажання продавати валюту, а бажання купити її є, тому в більшості банківських обмінних пунктів на сьогодні існує дефіцит валюти. Банки не можуть купити на міжбанківському валютному ринку», - підсумував експерт.

Як раніше повідомляв ForUm, глава НБУ Валерія Гонтарева заявила, що НБУ має намір щодня виходити на валютні аукціони для пошуку врівноваженого курсу.

5 листопада Національний банк України знизив офіційний курс гривні до долара на 54 копійки - до 13,49 грн. У свою чергу, на міжбанківському валютному ринку в середу, 5 листопада, курс знизився до 14 грн/$1 - з 13,30 грн/$1 у попередній робочий день.

5 листопада НБУ з 14:00 послабив офіційний курс гривні майже на 46% - до 13,955672 грн/$, оновивши історичний мінімум.
 

Валентина Дудко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

24