Доступ до інтернет-ресурсів, що закликають казахстанців до участі в бойових діях на території України, заблоковано у Казахстані, повідомляє Генеральна прокуратура Республіки Казахстан.

У відомстві нагадали, що з метою виявлення та припинення фактів розповсюдження інформації, спрямованої на залучення громадян Казахстану в іноземні збройні конфлікти, Генеральною прокуратурою спільно з уповноваженими органами на постійній основі проводиться відповідна робота.

«За розпорядженням Генеральної прокуратури Комітетом зв'язку, інформатизації та інформації Міністерства з інвестицій та розвитку Республіки Казахстан заблоковано доступ до відеоматеріалів, що містить ознаки пропаганди/виправдання тероризму, а також інтернет-ресурсів, що мають ознаки закликів до участі в бойових діях на території України», - сказано у відповіді Генеральної прокуратури Казахстану на запит агентства «Новини Казахстану».

При цьому, як наголошують у прокуратурі, найманці з Казахстану продовжують виїжджати в «гарячі точки» на території Афганістану, Іраку, Сирії, України, незважаючи на кримінальну відповідальність.

Відповідно до статті 162-1 Кримінального кодексу країни злочином є неправомірна участь у збройних конфліктах або військових діях на території іноземної держави, навіть за відсутності ознак найманства. За скоєння цього діяння передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі строком до семи років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом