Росія готова виділити для моніторингової місії ОБСЄ на сході України 24 броньовані автомобілі «Тигр». Про це повідомив постійний представник РФ при ОБСЄ Андрій Келін у Відні на засіданні ради ОБСЄ, повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ Росії.

«Поділяємо точку зору, що безпека спостерігачів є пріоритетом. У зв'язку з цим російська сторона готова виділяти в розпорядження СММ 24 спеціалізованих броньованих автомобілі марки «Тигр», які вже пофарбовані у білий колір і готові до відправки. З ними прибудуть 48 кваліфікованих водіїв, які керуватимуть цими спецавтомобілями», - йдеться в повідомленні.

У МЗС зазначили, що підтримують плани зі збільшення кількості спостерігачів до 500 осіб до кінця грудня.

«Розуміємо, що місії необхідні додаткові ресурси. Росія робить свій внесок. Нами вже виділено добровільний фінансовий внесок у розмірі 600 тисяч євро. З перших днів у СММ працюють російські спостерігачі. Зараз їх 18 людей, і ще п'ятеро вже відібрані і скоро прибудуть для роботи в Україні. Продовжуємо підбирати нових людей у місію», - додали в прес-службі.

При цьому у відомстві зазначили, що на запрошення Генерального штабу України відправили групу російських військових, які разом з українськими колегами тепер працюють у Спільному центрі координації і контролю.

«Сподіваємося, що лінія роз'єднання буде найближчим часом остаточно узгоджена, після чого з'являться гарантії невідновлення обстрілу», - підкреслили в прес-службі.

Нагадаємо, кілька країн Євросоюзу, а також Росія і Україна висловили готовність надати ОБСЄ свої безпілотні літаки і військовий персонал для забезпечення контролю за дотриманням режиму припинення вогню на сході України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом