Сихівський районний суд призначив 22-річному мешканцю Львова штраф на суму 595 гривень за порушення правил поведінки на стадіоні. Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю облуправління МВС.

У міліції нагадали, що на стадіоні «Арена Львів» під час матчу групового етапу Ліги Чемпіонів між командами «Шахтар» (Донецьк) - «Порту» (Порту, Португалія) 30 вересня в секторі 9А були зафіксовані численні порушення правил поведінки.

Так, фанати вивісили заборонений УЄФА банер, користувалися піротехнікою, палили фаєри і кидали їх у бік поля.

«На зауваження стюардів і охорони хлопці не реагували. В результаті керівництво УЄФА порушило питання про санкції щодо стадіону «Арена Львів» за порушення громадського порядку під час проведення матчу», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що, згідно з правилами УЄФА, правоохоронці забезпечують охорону громадського порядку навколо стадіону, в самій чаші за порядком стежили стюарди та охорона спортивної споруди.

За фактом порушень громадського порядку під час матчу було відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.195-6 (порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів) КпАП.

Правоохоронці оперативним шляхом встановили особу одного з уболівальників, який палив фаєр.



Свою провину він частково визнав.

За словами хлопця, він знав, що своїми діями порушує правила поведінки на стадіоні, але йому сказали, що це тільки шоу і ніяких порушень громадського порядку фанати не планують.

Справу було передано на розгляд суду.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

84