Державна фіскальна служба (ДФС) Україна на виконання закону про люстрацію влади та урядового доручення почне перевірки чиновників з 1 листопада поточного року. Про це повідомив глава ДФС Ігор Білоус.

Він також зазначив, що в підконтрольному йому відомстві для цих цілей вже створено відповідний департамент, але для масової перевірки всіх чиновників у країні необхідний штат чисельністю 1,5 тис. осіб.

«Для розуміння: ми щороку проводимо 80 тис. спецперевірок силами всього нашого апарату, а нам потрібно буде провести мільйон. Зараз проводяться перевірки тих, хто потрапив під безумовну люстрацію, близько 200 осіб. Під другу хвилю потрапить, звичайно ж, значно більша кількість», - пояснив він, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Він також не виключив внесення змін у закон про люстрацію в найближчій перспективі через загрозу відтоку професійних кадрів в органах держуправління.

«Звільнити людину відносно легко, а от створити спеціаліста, навчити його, щоб він не крав, - це досить складний захід. Я думаю, що будуть зміни в закон, причому досить скоро. Тому що у нас може виникнути серйозна проблема в держуправлінні через відтік професійних кадрів. Вони ж намагаються зрізати і середню ланку керівників. А ось якщо середня ланка керівників перестане працювати, то молодої ланки у нас не так багато, що б там хто не говорив. Талановитих керівників дуже і дуже мало, а у держсекторі тим більше», - сказав він.

Нагадаємо, у відповідності з вимогами Закону України «Про очищення влади» (про люстрацію) з органів внутрішніх справ України вже звільнено 91 співробітника міліції, серед яких вісім генералів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом