При штабі антитерористичної операції буде створено підрозділ Державної фіскальної служби. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ДФС.

«Податкова міліція спільно з прикордонниками, співробітниками МВС та СБУ будуть жорстко контролювати переміщення товарів у зоні проведення АТО. Активізація взаємодії всіх силових відомств у роботі та посилений контроль за переміщенням вантажів, зокрема вугілля, палива і товарів народного споживання, із зони так званої ДНР на підконтрольні Україні території і назад - наше головне завдання», - заявив перший заступник голови ДФС Володимир Хоменко під час розширеної наради в Краматорську за участю заступника голови Донецької ОДА Михайла Нечепорука, представників збройних сил і правоохоронних органів.

Працівники податкової міліції при штабі АТО оперативно виїжджатимуть на перевірки вантажів і, в разі необхідності, адекватно реагуватимуть. Крім того, вони будуть нести службу на блокпостах, через які проходять основні магістралі, які використовуються для перевезень вантажів у зоні проведення АТО.

Наразі в Донецькій та Луганській областях прикордонники розгорнули 13 контрольних пунктів в'їзду-виїзду: 12 - автомобільних та 1 - залізничний. «Середньодобові показники руху через встановлені контрольні пункти становлять від 30 до 50 тисяч осіб і 10-15 тисяч транспортних засобів», - йдеться в повідомленні.

Володимир Хоменко зазначив, що сьогодні пріоритетними завданнями для податкової міліції є відновлення повного контролю за переміщенням товарів у зоні проведення АТО і протидія незаконному вивезенню та ввезенню товарів і вантажів.

«Ми повинні забезпечити проведення заходів з перевірки документів усіх транспортних засобів, які перевозять вантажі або товари на цих пунктах, реєстрації суб'єктів підприємницької діяльності, проведення огляду машин на предмет наявності нелегальних товарів та контрабанди, а також - контроль за сплатою відповідних податків та платежів», - зазначив Хоменко.

Вже сьогодні за результатами оперативних заходів припинено 27 спроб переміщення вантажів за документами сумнівного походження, з них шість випадків пов'язані з незаконним перевезенням вугілля - 330 тонн. Також припинені спроби нелегального перевезення алкоголю і сигарет.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

49
Теги