Керівництво так званої Донецької народної республіки планує організувати вибори нових голів органів місцевого самоврядування після закінчення їх повноважень 7 грудня, заявив прем'єр-міністр так званої ДНР Олександр Захарченко.

«7 грудня закінчуються повноваження чинних голів органів місцевого самоврядування. Після цього будуть проведені вибори нових», - сказав він 30 жовтня на зустрічі з жителями Новоазовська.

Захарченко пояснив, що після 7 грудня планується провести вибори в органи місцевого самоврядування різного рівня. «Йдеться про районні, міські і селищні ради», - додав він, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Петро Порошенко заявив, що будь-які вибори, які намагаються провести в окремих районах Донецької та Луганської областей всупереч українському законодавству, не будуть визнані світовою спільнотою і поставлять під загрозу мирний процес на Донбасі.

Парламентські вибори в ДНР та ЛНР намічені на 2 листопада. Вибори місцевої влади в Україні проведуть 7 листопада, згідно із законодавством України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

40