До Нового року може бути ухвалений тимчасовий варіант державного бюджету на 2015 рік. Таку думку кореспондентові Forum'у висловив колишній заступник міністра соціальної політики, заступник голови парламентського Комітету з питань соціальної політики та праці, народний депутат України (фракція «УДАР») Павло Розенко.

«Очевидно, хоч і не дуже добре: бюджетом буде займатися новий парламент. Проект держбюджету буде внесений у ВР відразу ж після формування коаліції та нового уряду», - упевнений він.

Крім того, Розенко не виключає, що буде ухвалений «якийсь тимчасовий варіант держбюджету на 2015 рік».

«У новий рік Україна має увійти з держбюджетом. Потім, за підсумками першого кварталу 2015 року, можливо, до бюджету будуть вноситися корективи», - прогнозує парламентарій.

«Зараз складно спрогнозувати соціальну частину держбюджету-2015. Були обіцянки, що все-таки з 1 січня 2015 року будуть проіндексовані зарплати та пенсії, а також встановлені нові розміри мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму. Це зробити вкрай необхідно. Рівень інфляції надто високий, значно обганяє зростання доходів громадян. Людям необхідно компенсувати значне зростання інфляційних чинників», - підсумував він.
 

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

91