Росія і Україна можуть у четвер домовитися про відновлення постачань газу за умови підписання документів, які сторони обговорили на перемовинах, що пройшли в ніч з середи на четвер. Про це заявив міністр енергетики Олександр Новак в ході засідання уряду РФ.

Він нагадав, що мова йде про підписання двох протоколів: між РФ, Єврокомісією і Україною, між Єврокомісією та Україною, а також технічного доповнення до контракту між «Газпромом» і «Нафтогазом України».

За словами Новака, якщо документи будуть готові до підписання, то сторони домовилися, що їх можна підписати вже в четвер, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Міністр зазначив, що в додатковій угоді до контракту між компаніями будуть обговорені технічні моменти, пов'язані з обсягом поставок, механізмом проведення поставок і процедур виконання.

Новак також повідомив, що «досягнуті домовленості за ціною, механізмом реструктуризації заборгованості, передоплатою, за бажанням наших партнерів у листопаді-грудні отримати певні обсяги газу».

Як повідомляв ForUm, Росія і Україна погодили базові умови для відновлення постачань газу в Україну в зимовий період.

Тристоронні переговори у форматі Україна - Росія - Єврокомісія щодо газу тривають з вечора 29 жовтня. Однак, за словами російських переговірників, і чергова зустріч, і підписання зимового газового пакету відбудуться лише у випадку, якщо Україна і ЄК узгодять останній з трьох документів - двосторонній протокол, що включає фінансові гарантії Києву для оплати російського газу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

50