Російська сторона в найближчі дні чекає передоплати за листопад від «Нафтогазу України». Про це повідомив журналістам міністр енергетики Олександр Новак.

«Ми очікуємо в найближчі дні, оскільки українська сторона заплатила перший транш погашення заборгованості в $1,45 млрд, гроші ці 5 листопада отримав «Газпром». І «Газпром» виставив рахунок за листопад за ціною, яка була сформована з урахуванням знижки - за $378. Зараз, отримавши цей рахунок, українська сторона повинна буде внести передоплату у найближчі дні. Рахунок виставлений на 2 млрд куб. м, але українська сторона має право оплачувати його частинами», - сказав він, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Зазначимо, що НАК «Нафтогаз України» перерахувала ВАТ «Газпром» 1,45 мільярда доларів США в рахунок оплати поставлених і неоплачених раніше обсягів газу.

Як повідомляв ForUm, Кабінет Міністрів України дозволив НАК «Нафтогаз» почати розраховуватися з «Газпромом» за поставлений газ.

У ніч на п'ятницю, 31 жовтня, в Брюсселі були підписані базові умови поставок російського газу Україні в листопаді-березні та умови реструктуризації існуючої заборгованості, оформлені в тристоронньому протоколі.

Так, «Нафтогаз України» протягом листопада-грудня 2014 року повинен знайти і перевести на рахунки «Газпрому» $4,6 млрд для оплати заборгованості за раніше поставлений газ і закупівлю ще 4 млрд куб. метрів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

18