Уряд Алжиру в середу оголосив про своє рішення заморозити всі торгові угоди з західноафриканськими країнами, охопленими епідемією лихоманки Ебола, з метою запобігання поширення вірусу. Про це повідомляє РІА «Новости» з посиланням на місцеве видання Echoroukon.

Згідно з повідомленням, крім економічних заходів, уряд країни вводить особливий контроль на кордоні, а також в аеропортах, у зв'язку з чим кожна людина, у якої буде зафіксована висока температура, біль у м'язах, діарея, кровотеча і висип, буде негайно госпіталізована. Всі, хто міг мати контакт з потенційними хворими, будуть поміщатися в карантин, а також пройдуть необхідне обстеження.

«Навіть якщо ми ще не стикалися з цим небезпечним вірусом в нашій країні, ми повинні залишатися пильними, оскільки переміщення людей залишається некерованим. Пильність є найкращим способом впоратися з вірусом Ебола, який набуває небезпечних масштабів у всьому світі», - цитують у повідомленні офіційного представника Міністерства охорони здоров'я країни Самію Хаммаді.

На даний момент в країні не зафіксовано жодного випадку зараження лихоманкою.

Раніше ForUm повідомляв, що станом на 21 жовтня загальна кількість осіб, постраждалих від спалаху лихоманки Ебола, становить 9216 осіб, померли - 4555 осіб.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

31