Кількість медичних працівників, які загинули, заразившись вірусом Ебола, досягла 340 осіб. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Росспоживнагляду.

«Випадки реєструються і серед медичного персоналу - 592 медичних працівники постраждали від лихоманки Ебола, з них 340 - з летальним результатом», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що, за оцінками фахівців ВООЗ, найбільш адекватний рівень протиепідемічного забезпечення заходів, спрямованих на локалізацію спалаху, спостерігається в Гвінеї, де продовжує роботу спеціалізована протиепідемічна бригада Росспоживнагляду. Високий рівень лабораторної діагностики, ізоляція постраждалих і суворе дотримання вимог біобезпеки при похованні загиблих дозволили домогтися прогресу в стабілізації епідемічної ситуації.

Серед трьох країн (Гвінея, Ліберія, Сьєрра-Леоне), в яких спостерігається епідемічне поширення лихоманки Ебола, ситуація залишається напруженою в Сьєрра-Леоне. Найбільше випадків захворювань реєструється у південно-східних регіонах країни, а також в столиці Сьєрра-Леоне - Фрітауні.

Нагадаємо, станом на 23 листопада кількість загиблих від лихоманки Ебола становить 5 тис. 689 осіб.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом