Українці, які проживають на територіях Донбасу, непідконтрольних військовим, стали заручниками ситуації. Таку думку в коментарі Forum'у висловив заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький.

«Це дуже складне питання, чи варто відключати райони Донбасу, які не контролюються українськими військовими, від енергопостачання. З одного боку, варто було б, звичайно. З іншого - ми не визнаємо ці території чужими», - сказав Голобуцький.

Політолог зазначив, що жителі Донбасу стали заручниками ситуації.

«Питання в іншому. Ми не настільки багата держава, щоб таким чином фінансувати незаконні збройні формування. Навіть не знаю, що в такій ситуації можна зробити. По-людськи я розумію, що люди стали заручниками ситуації. Чому позбавляти їх благ цивілізації? А з іншого боку, якщо там створюються нестерпні для життя умови, то нехай люди звідти виїжджають», - радить він.

Нагадаємо, що під час свого візиту на Южноукраїнську АЕС президент НАЕК «Енергоатом» Юрій Недашківський заявив журналістам, що він виступає за повне відключення від енергопостачання територій Донбасу, захоплених членами НЗФ. «Зараз електроенергія поставляється в зону, захоплену НЗФ, а звідти платежі не надходять. Держава повинна прийняти рішення. Я думаю, треба було давно відключити цей регіон, щоб хоча б не породжувати цю яму неплатежів», - сказав він.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

22