У Черкаській області 45 підприємств переходять на нічний режим роботи, щоб зменшити навантаження на мережі в період пікових навантажень. Про це сьогодні, 8 грудня, на прес-конференції повідомив голова Черкаської облдержадміністрації Юрій Ткаченко.

За його словами, минулого тижня на міністерській нараді підприємствам запропонували працювати в нічному режимі, для того щоб максимально в добровільній формі відійти від відключень електрики через нестачу напруги. І в області вже є 45 підприємств, які на це погодилися.

Крім того, ОДА звернулася до ПАТ «Черкасиобленерго» з проханням оприлюднити графіки відключень і попереджати про них хоча б за добу. Наразі «Черкасиобленерго» оприлюднило на своєму сайті тільки графік відключень по місту Черкаси, повідомляє «УНІАН».

Райони та міста області мають подати свої пропозиції про заощадження електроенергії та роботу в умовах відключень електропостачання. На даний момент свої пропозиції подало тільки місто Ватутіне, поінформував голова Черкаської ОДА.

Як повідомляв ForUm, Національна енергетична компанія «Укренерго» ввела графіки аварійних обмежень потужності і електроенергії для всіх енергокомпаній України для збереження цілісності енергосистеми.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом