Міністр закордонних справ України Павло Клімкін обговорив з ізраїльськими посадовцями плани розвитку двосторонніх відносин, повідомили в Департаменті політики та комунікацій МЗС України, триває візит Клімкіна в Державу Ізраїль.

Міністр провів двосторонні зустрічі з прем'єр-міністром Біньяміном Нетаньяху, спікером кнесету Юлієм Едельштейном, керівником МЗС Авігдором Ліберманом і головою Комітету кнесету з питань закордонних справ та оборони Зеєвом Елькіним.

Під час бесід Клімкін наголосив, що Президент України Петро Порошенко приділяє особливу увагу розвитку співпраці з Державою Ізраїль та єврейською громадою України.

У ході зустрічей обговорили плани подальшого розвитку українсько-ізраїльських відносин у політичній, торговельно-економічні та культурно-гуманітарній сферах, а також ситуацію безпеки.

Серед іншого було домовлено про проведення у 2015 році Днів української культури в Ізраїлі та Днів ізраїльської культури в Україні.

Міністр також відвідав Патріарха Єрусалимського Теофіла ІІІ, помолившись на Святій землі за єдину, неподільну Україну та її європейське майбутнє.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

17