Перейменування «міліції» в «поліцію» дозволить відмити гроші на супутніх заходах, адже тоді в Україні доведеться масово поміняти форму міліціонерам, погони, вивіски на будівлях. Таку думку висловив «Взгляду» Ярослав Дунаєв.

Також викликає подив у експерта і той факт, що сама реформа проходить кулуарно - міністр не побажав влаштувати громадські слухання, організувати диспут, залучити до реформування фахівців. Реформу розробляла група правозахисника Євгена Захарова - земляка Авакова.

«Як правозахисник Захаров спеціалізувався на боротьбі з міліцейським режимом, захищав жертв міліцейського свавілля. Сьогодні він розробив реформу для цього самого міліцейського режиму. Це абсурдно. Таке враження, що Чикатило влаштували вихователем в дитячий садок», - дивується Дунаєв.

Але головна проблема реформи МВС, на його думку, полягає у державному підході.

«Перед законом повинні бути рівні всі - депутати, їхні діти, герої революції або АТО, звичайні громадяни. А людина, яка вдягає погони і йде під кулі, повинна знати, що в разі чого держава не залишить у злиднях її дружину і дітей. Тільки після забезпечення цих двох умов можна говорити про якісь реформи», - резюмує Дунаєв.

Нагадаємо, реформа, пропонована Аваковим, передбачає перейменувати міліцію в поліцію, підпорядкувати Держприкордонслужбу Міністерству внутрішніх справ, а ДАІ позбавити функції реєстрації авто і видачі прав. У містах хочуть створити муніципальну поліцію, крім того, ліквідувати спецпідрозділи МВС, замінивши їх єдиним спецпідрозділом зразок американського SWАТ'у.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

63