Нинішнє покоління має зробити все для того, щоб запобігти новому поділу Європи, заявив глава Міністерства закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр.

«На нашому поколінні лежить відповідальність зробити так, щоб нового поділу в Європі більше ніколи не було. Тепер ми повинні докласти всі сили для того, щоб важкі перші кроки після мінської угоди між президентом Порошенком і президентом Путіним були дійсно втілені в життя», - сказав Штайнмаєр 22 жовтня на спільній прес-конференції в Берліні зі своїм американським колегою Джоном Керрі.

«Ми повинні використовувати наші можливості для того, щоб єдність України зберігалася, щоб забезпечення безпеки кордонів підтримувалося технічним наглядом, наприклад, за допомогою дронів, щоб це, нарешті, відбулося, і щоб буферна зона, домовленість про створення якої досягнута між Україною і Росією, служила для того, щоб бійці і зброя були остаточно виведені з неї», - також заявив глава німецького зовнішньополітичного відомства, повідомляє РІА «Новости».

Раніше Україна, Італія, Франція, Німеччина і Росія заявили про свою готовність надати для здійснення контролю за кордоном між Росією і Україною безпілотні літальні апарати. Рішення про проведення такої місії має бути схвалено Постійною радою ОБСЄ.

Як раніше повідомляв ForUm, українська криза є прямим наслідком спроб Заходу зберігати і пересувати на схід розділові лінії в Євроатлантиці, заявив в середу глава Міністерства закордонних справ РФ Сергій Лавров.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

55