Україна розглядає можливість залучення до охорони газотранспортної системи (ГТС) дистанційного зондування землі з космосу та з застосуванням безпілотних і пілотованих літальних апаратів. Про це повідомляє прес-служба «Нафтогазу» за результатами вчорашньої зустрічі з фахівцями провідних підприємств авіакосмічної галузі.

«Ці технології дадуть можливість забезпечення надійної охорони лінійної частини та об'єктів магістрального трубопровідного транспорту, а також допомогу у пошуку і геологічній розвідці нових родовищ вуглеводнів», - йдеться у повідомленні.

Як зазначають у «Нафтогазі», на сьогодні в забезпеченні охорони лінійної частини і стаціонарних об'єктів магістральних газо - і нафтопроводів задіяні тисячі охоронців, щодня сотні мобільних екіпажів здійснюють патрулювання трубопроводів.

«В умовах загострення збройного конфлікту на сході України захист магістральної інфраструктури набуває першорядного значення. Використання сучасних технологій у сфері охорони об'єктів магістрального трубопровідного транспорту дозволить у режимі реального часу отримувати інформацію про стан трубопроводів і своєчасно реагувати на виявлені факти кримінальних проявів на об'єктах газотранспортної системи», - відзначають у прес-службі.

Також повідомляється, що у вчорашній нараді взяли участь представники Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, дочірніх підприємств «Нафтогазу», а також фахівці Державного космічного агентства України, Наукового центру аерокосмічних досліджень Землі Інституту геологічних наук Національної академії наук України, Національного авіаційного університету та ПрАТ «АС».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом