Президент України Петро Порошенко доручив голові Служби безпеки Валентину Наливайченку терміново розслідувати інцидент з кандидатом в депутати Володимиром Борисенком.

«Президент провів телефонну розмову з Наливайченком і доручив йому терміново провести розслідування інциденту з кандидатом в депутати Борисенком», - повідомив у коментарі «Інтерфакс-Україна» прес-секретар Глави держави Святослав Цеголко.

Він додав, що Порошенко протягом доби чекає від глави СБУ про подію.

За даними радника голови МВС України Антона Геращенка, в понеділок пізно ввечері на кандидата в народні депутати України Борисенка було скоєно замах.

«Коли він вийшов у двір погодувати свою собаку, то в нього був зроблений постріл з вогнепальної зброї і під ноги кинули саморобний вибуховий пакет. Кулю зупинив бронежилет, який носив Борисенко останнім часом після отримання телефонних погроз і підкидання голови свині як залякування», - повідомив він.

За словами Геращенко, постраждалий госпіталізований в стані больового шоку.

«Слідчим управлінням УМВС в Київській області розпочато кримінальне провадження за статтею 115 ч. 1 (замах на вбивство). Слідство розглядає кілька версій замаху, в тому числі і пов'язану з участю Борисенка у виборах по 98-му виборчому округу», - додав він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом