Затримано одного з підозрюваних у скоєнні нападу на будинок кандидата у народні депутати Костянтина Бриля (округ №93, Київська область), повідомили Forum'у в прес-службі МВС України.

Напад стався 17 жовтня в Києві. У результаті злочинних дій нападників постраждала дружина кандидата.

Згідно із заявою потерпілої, їй були завдані тілесні ушкодження. Крім того, зловмисниками була порушена недоторканність житла, а щодо кандидата в народні депутати та членів його сім'ї незаконно збиралася приватна інформація з використанням технічних засобів.

У результаті розслідування сьогодні, 23 жовтня, співробітниками міліції був затриманий один із підозрюваних. Ним виявився 45-річний житель Київської області. Йому повідомлено про підозру. Слідчими внесено клопотання до суду про запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з використанням електронного пристрою контролю.

«Крім того, слідством встановлено, що затриманий є працівником підприємства, афілійованого з ще одним кандидатом у народні депутати. Цей кандидат раніше був членом фракції Партії регіонів, нині є членом фракції «Економічний розвиток». Він балотується до Верховної Ради за тим же 93-м округом, що й Бриль, який є кандидатом від партії «Народний фронт», - повідомили в міліції.

За оперативною інформацією, мотивом скоєння злочину може бути спроба усунення політичного конкурента.

Слідство триває.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом