Радник голови Служби Безпеки України Маркіян Лубківський навів статистику за поточною кількістю полонених, утримуваних незаконними збройними формуваннями на Донбасі.

«У нас є цифра, яка підтверджується документально: це майже 1400 чоловік. Це кількість людей, яких звільнено з полону: ці люди або повернулися самі, або були звільнені з допомогою міжвідомчого координаційного центру, який діє при Службі безпеки України. Через даний центр було звільнено 816 осіб. Зараз у полоні залишається близько 450 осіб. У нас сьогодні в цілому є 1500 кримінальних проваджень, у нас перебуває близько 30-400 людей, яких ми готові віддати, повернувши назад наших громадян. Ми нікого не збираємося тут затримувати», - заявив Лубківський.

Він також додав, що принцип обміну «всіх на всіх», на жаль, не працює.

«Але це принцип, про який говорив і Президент України з самого початку, і в кінцевому підсумку цей принцип є елементом мінських домовленостей», - додав Лубківський в ефірі програми «Події» на каналі «Україна».

Він також розповів, що 17 жовтня з полону повернувся Сергій Винниченко - депутат Донецької обласної ради.

Як раніше повідомляв ForUm, президент Франції Франсуа Олланд заявив, що на зустрічі в Мілані 17 жовтня досягнута домовленість прискорити процес обміну полоненими на сході України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

28