Троє військовослужбовців з 80-ї аеромобільної бригади та одна цивільна особа у суботу були звільнені з полону бойовиків без процедури обміну, повідомив радник заступника міністра оборони України Василь Будик.

«Без обміну забрали чотирьох хлопців. Троє з 80 аеромобільної і один цивільний...», - написав він на своїй сторінці в Facebook, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Вдалося звільнити наших хлопців без обміну... Майже 120 днів вони провели у полоні, куди потрапили з Луганського аеропорту. Також ми змогли домовитися і звільнити одного цивільного - начальника служби безпеки одного з горлівських підприємств», - додав він.

За його словами, в полоні залишається «ще досить велика кількість наших хлопців, яких буквально вчора знімали з автобуса, повертали».

«Зараз ми залишаємося в АТО, продовжуємо працювати в цьому напрямку. Сьогодні, я знаю, ще близько 10-12 осіб, ймовірно, зможемо забрати», - прогнозує радник заступника голови Міноборони.

Він також повідомив, що станом на 26 грудня в полоні перебували 196 українських військовослужбовців.

«Зараз ми уточнюємо списки, працює служба військового порядку... Поки ще не було можливості звіритися до кінця, тому що є звільнені з добровольчих батальйонів, є ряд цивільних осіб... Ця інформація уточнюється», - додав Будик.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко на Васильківському військовому аеродромі зустрів літак військово-повітряних сил України зі 145 українськими військовими, які напередодні були звільнені з полону.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

126