Влада Мексики заборонил американському круїзному лайнеру зайти в порт острова Косумель через підозри, що один з пасажирів може бути заражений лихоманкою Ебола.

Судно «Карнівал Меджік» вийшло з порту Галвестона в Техасі, і на його борту дійсно знаходиться медсестра, яка до цього мала справу з аналізами померлого від Еболи пацієнта Томаса Данкана.

При цьому медсестра та її чоловік знаходяться на карантині на борту корабля, і поки немає ніяких підстав стверджувати, що вони заразилися смертельно небезпечним вірусом.

До цього лайнер відвідав центральноамериканську державу Беліз, і влада цієї країни  не дозволила медсестрі покинути борт корабля, повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на британську телерадіокорпорацію «Бі-Бі-Сі».

Також наголошується, що в Техасі всім 75 медичним працівникам, які контактували з Данканом, протягом 21 дня заборонено користуватися громадським транспортом.

Як раніше повідомляв ForUm, у США мають намір створити групу лікарів швидкого реагування, яких направлять в американські лікарні у разі надходження туди пацієнтів з вірусом Ебола.

Нагадаємо, число жертв лихоманки Ебола в країнах Західної Африки зросло до 4447 осіб, близько 8,9 тисячі осіб, за даними ВООЗ, інфіковані станом на 14 жовтня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом