Якщо закон «Про вибори народних депутатів України» не буде змінений, то в деяких округах Донецької та Луганської областей доведеться призначати повторні голосування на дострокових виборах у парламент.

Про це, як передає кореспондент Forum'у, заявив у ході прес-конференції голова ЦВК Михайло Охендовський.

«Оскільки абсолютно зрозуміло, що в деяких округах Донбасу голосування точно не пройде, актуальним залишається питання підстав і строків призначення повторних виборів у цих одномандатних округах. Чинна редакція відповідного закону відповіді на це питання не дають», - сказав він.

У той же час Охендовський сподівається, що необхідні зміни в закон будуть внесені парламентарями на позачерговому засіданні Верховної Ради в понеділок, 20 жовтня.

У ході засідання планується розглянути проект Закону №5157 «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення належної організації виборчого процесу виборів народних депутатів України» та проект Закону №5157-1Д про внесення змін до Закону України «Про вибори народних депутатів України «щодо забезпечення реалізації конституційних виборчих прав учасників антитерористичної операції на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року».

Нагадаємо, без внесення змін у закон «Про вибори народних депутатів України» забезпечити належну охорону виборчих комісій, безпечне транспортування бюлетенів і їх утилізацію неможливо.

Як відомо, 28 серпня в Україні стартувала виборча кампанія з виборів до Верховної Ради, запланованих на 26 жовтня.

Валентина Дудко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом