Верховний суд Росії 17 листопада розгляне позов Генпрокуратури про визнання організації «Українська національна асамблея - Українська народна самооборона» (УНА-УНСО) екстремістською і заборону її діяльності на території країни.

«Судове засідання призначено на 17 листопада, о 10:00 мск», - повідомляє «ТАСС» з посиланням на прес-службу суду.

УНА-УНСО була політичною партією України праворадикального спрямування. 22 березня 2014 року на з'їзді радикального руху «Правий сектор» було оголошено про створення однойменної політичної партії, сформованої на юридичній та кадровій базі партії «Українська національна асамблея». УНА-УНСО увійшла до складу партії «Правий сектор» і офіційно припинила існування як самостійна політична партія.

У березні цього року Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу відносно ряду учасників УНА-УНСО. Так, залежно від ролі кожного Ігорю Мазурі, Валерію Бобровичу, Дмитру Корчинськму, Андрію та Олегу Тягнибокам, Дмитру Ярошу, Володимиру Мамализі інкримінується вчинення злочинів, передбачених ч. 1, 2 ст. 209 КК РФ (створення стійкої озброєної групи (банди) в цілях нападу на громадян, керівництво такою групою (бандою) і участь у здійснюваних нею нападах).

7 травня Слідчий комітет РФ продовжив термін розслідування по кримінальній справі відносно лідера «Правого сектора» Дмитра Яроша і об'єднав цю кримінальну справу з кримінальною справою проти членів УНА-УНСО, які воювали в Чечні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

38