Вісім окружних виборчих комісій досі не ввели дані в систему «Вибори».

Про це, як передає кореспондент Forum'у, повідомив на брифінгу голова Центральної виборчої комісії України Михайло Охендовський.

«Для того щоб оголосити повні попередні результати про підрахунок голосів виборців, нам не вистачає всього піввідсотка. У деяких округах ми спостерігаємо серйозну затримку введення даних у систему «Вибори». Це, насамперед, 49-й округ (Донецька область), який ще не надав дані про зміст протоколів із 34-х виборчих дільниць. Також пасують: 59-й округ (Донецька область) - не введені дані з 22-х дільниць, 137 - округ (Одеська область) - з 27-ми дільниць, 182-й округ (Херсонська область) - з 12-ти дільниць, 16-й округ (Вінницька область) - з 6-ти дільниць, 199-й округ (Чернігівська область) - з 1-ї дільниці, 196-й округ (Київська область) - з 1-ї дільниці», - зазначив Охендовський.

Окремо глава ЦВК зупинився на 66-му окрузі Житомирської області, де, за його словами, сьогодні вночі невідомими особами була здійснена спроба знищення виборчої документації з використанням запалювальної суміші.

«На щастя, правоохоронним органам вдалося своєчасно відреагувати на подію. Виборча документація не пошкоджена», - підкреслив Охендовський

Як раніше повідомляв ForUm, Центральна виборча комісія опрацювала 99,64% електронних протоколів дільничних виборчих комісій.

26 жовтня в Україні відбулися позачергові парламентські вибори.

Явка виборців у всіх 198 округах становила 52,42%.

Валентин Цімох, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

40