У Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України запропонували заборонити приховану рекламу алкогольних напоїв. Про це повідомляє прес-служба відомства.

«Мінекономрозвитку відповідним проектом закону пропонує заборонити рекламу алкогольних напоїв під виглядом спонсорства в період з 6-ї до 23-ї години», - цитує прес-служба заступника директора департаменту розвитку торгівлі Сергія Литвиненка.

Згідно з повідомленням, таке рішення прийнято у зв'язку з тим, що в ефірі українських телеканалів значно зріс обсяг інформації про алкогольні торгові марки, які фігурують як спонсори, що сприймається споживачем як реклама алкоголю.

У міністерстві вважають, що ця зміна дозволить підвищити рівень законності в сфері рекламної діяльності і стане послідовним продовженням політики держави, спрямованої на обмеження споживання населенням країни алкогольних напоїв.

Як відзначили в прес-службі, на обговорення винесено проект Закону України «Про внесення зміни до статті 22 Закону України» в частині, що стосується спонсорування з використанням знаків для товарів і послуг, інших об'єктів права інтелектуальної власності, під якими випускаються алкогольні напої.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом