Згідно з консолідованими даними різних соціологічних досліджень, КПУ зможе набрати від 6% до 8% голосів виборців і, відповідно, пройти в парламент восьмого скликання.

Про це повідомив соціолог, засновник соціологічної служби «Research & Branding Group» Євген Копатько.

Він наголосив, що безумовним фаворитом нинішньої парламентської кампанії є Блок Петра Порошенка. Також є п'ять політичних проектів, які рухаються досить щільною групою, частина з них зможуть подолати 5-відсотковий бар'єр, а частина - ні, пише Газета.иа.

«Про комуністів я завжди говорив - у них є електоральний ресурсний потенціал. В нинішніх умовах, де факто, коли Комуністична партія зазнає гонінь, коли вона заборонена в деяких регіонах Західної України, плюс під люстрацію підпадає ряд представників КПУ і інших політсил, які були при владі, виникає питання про електоральні можливості», - наголосив Копатько.



Соціолог констатував, що при складанні рейтингів вкрай важливим є і те, що соціологи не можуть отримати певні результати через закритість значної частини людей, особливо на сході і півдні України - оскільки вони щиро не відповідають на питання. Частина людей взагалі відмовляється відповідати на запитання. Як правило, це люди, які не є прихильниками чинної влади і політичних проектів, які зараз прагнуть у владу. І це дуже важлива обставина.

«Я бачив соціологію різних компаній, і вона свідчить, що у комуністів, навіть при такій складності отримання емпіричних даних, потенціал є. Згідно з консолідованими даними різних соціологічних досліджень, КПУ зможе набрати від 6% до 8% голосів», - повідомив Копатько.

Однак, за його словами, якщо під виглядом виборів йде зачистка політичних опонентів, у комуністів пройти в парламент восьмого скликання шансів мало або практично немає. Не думаю, що на Заході з цього приводу будуть сильно бити у дзвони, але це важливо для дотримання внутрішнього консенсусу.

«Якщо ми хочемо зберегти країну і розуміємо, що повинен бути представлений південний схід тими людьми, які там  знаходять підтримку, в цьому ключі необхідно продовжувати цю виборчу кампанію. Всім учасникам процесу повинні бути надані рівні можливості, яких на даний момент немає», - підсумував Копатько.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

28
Теги