Українська влада скоїла «найтяжче правопорушення», дозволивши цивільним літакам літати над зоною бойових дій на сході країни, що призвело до катастрофи малайзійського Boeing, вважає прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв.

«Україна несе всю повноту відповідальності за всі льотні події, що трапилися в її небі. А якщо в якийсь момент Україна не контролювала частину своєї території, то тоді владі потрібно було набратися мужності і сказати: «Знаєте, хлопці, ми не контролюємо ці райони - у нас там бойові дії, і ми просимо змінити польотні карти». Вони цього не зробили, і з точки зору міжнародного авіаційного права це найтяжчий злочин», - заявив Медведєв в інтерв'ю телеканалу CNBC, повідомляє РВА «Новости».

Як раніше повідомляв ForUm, малайзійський «Боїнг-777», який 17 липня зазнав катастрофи в небі над Донецькою областю, був технічно справний і розпався в повітрі внаслідок попадання в нього великої кількості об'єктів ззовні, як йдеться в тексті попередньої доповіді Ради безпеки Нідерландів.

На його борту було 298 осіб, усі вони загинули. 38 загиблих були громадянами Австралії.

У Росії покладають відповідальність за авіакатастрофу на Україну.

Прем'єр-міністр Австралії Тоні Ебботт заявив, що президенту РФ Володимиру Путіну в ході саміту країн «великої двадцятки», що відбудеться в листопаді у Брісбені, належить відповісти на складні запитання з приводу загибелі малайзійського рейсу MH17.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом