Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров і Держсекретар США Джон Керрі в ході спільної бесіди не обговорювали тему масових поховань поблизу Донецька. Про це заявив Лавров, відповідаючи на запитання про реакцію Керрі на масові поховання поблизу Донецька, повідомляє прес-служба російського зовнішньополітичного відомства.

«Немає потреби зачіпати всі епізоди, пов'язані з українською трагедією в кожній розмові. Ми постійно на всіх рівнях підтверджуємо нашу позицію і вимагаємо конкретної реакції з боку відповідних міжнародних структур. Позиція полягає в тому, щоб усі злочини, які були скоєні в ході української кризи, були розслідувані, починаючи зі «справи снайперів» на «майдані», включаючи трагедії в Одесі та Маріуполі, катастрофу малайзійського «Боїнга», масові поховання та багато інших інцидентів, що стали надбанням громадськості. При цьому ми виходимо з того, що міжнародні організації, передусім Рада Європи, ОБСЄ та правозахисні структури ООН, повинні проявити ініціативу і взяти на себе більше відповідальності у доведенні до кінця цих розслідувань, оскільки українська влада робить недостатньо. Не хотілося б, звичайно, нікого ні в чому підозрювати, але створюється враження, що їм є що приховувати. Міжнародні структури зобов'язані цього не допустити», - сказав він.

Як повідомляв ForUm, 24 вересня група спостерігачів ОБСЄ в Україні зафіксувала під Донецьком наявність трьох місць масового поховання людей.

У прес-центрі антитерористичної операції, своєю чергою, повідомили, що інформація про виявлення на території колишнього табору українських військових, а саме на території шахти №22 «Комунар», останків загиблих мирних жителів, поширена російськими ЗМІ 24 вересня, не відповідає дійсності.

Незабаром у так званій самопроголошеній Донецькій народній республіці заявили, що в похованні під Донецьком було тільки дев'ять тіл, а ті 400 невпізнаних трупів, про які вони раніше повідомили, надійшли у морги з різних місць регіону в різний час.

Водночас у Раді національної безпеки та оборони заявили про три масові поховання на території Слов'янська.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

29