Ватикан має намір змінити свою точку зору щодо гомосексуалів, передає AFP.

Це випливає з проміжного звіту угорського кардинала Петера Ердо, підготовленого для синоду єпископів Римо-католицької церкви, який проходить у Ватикані з 5 по 19 жовтня.

У звіті стверджується, зокрема, що «гомосексуали володіють талантами і якостями, корисними для християнської громади», пише Deutsche Welle.

В ході прес-конференції у Ватикані кардинал Ердо підкреслив, що гідність людини і особливості її особистості не залежать від сексуальної орієнтації, передає агентство KNA.

При цьому в опублікованому документі наголошується, що церква не може сприймати одностатеві союзи нарівні з гетеросексуальними шлюбами. Крім того, католицька церква приділяє особливу увагу дітям, які живуть в гомосексуальних сім'ях.

Темою цьогорічного синоду є ставлення церкви до сім'ї як інституту сучасного суспільства. В ході опитування парафіян, яке церква проводила раніше в поточному році, з'ясувалося, що багато постулатів віри розходяться з реальністю.

Очікується, що в наступному році пройде ще один синод, присвячений цій же темі, а в 2016 році Папа Римський видасть документ, в якому висвітлить всі спірні питання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом