У ніч з 24 на 25 грудня віряни Римо-католицької церкви, протестанти та частина православних будуть відзначати Різдво Христове.

25 грудня Різдво святкує Римо-католицька церква, більшість протестантських церков, а також частина православних - включаючи Константинопольську (крім Афону), Антиохійську, Олександрійську, Кіпрську, Болгарську, Румунську, Польську, Албанську, Грецьку, передає УНІАН.

За переказами, цього дня Діва Марія народила Ісуса Христа. Син Божий з'явився на світ у Вифлеємі і був після народження покладений у ясла. Звістку про народження Божого Сина пастухам принесли ангели. Пізніше прийшли волхви - східні мудреці, які про появу Месії знали з давніх пророцтв.

Дорогу до міста волхвам вказала яскрава Віфлеємська зірка.

Строгий піст у різдвяний святвечір не є обов'язковим, але прийнятий як благочестива традиція у багатьох католицьких країнах. Увечері в сім'ях прийнято збиратися на урочисту трапезу з пісними стравами, перед початком якої читають уривок з Євангелія про Різдво. У східноєвропейських країнах існує звичай заломлювати на цій трапезі так звані облатки (різдвяні хлібці). Після закінчення сімейної трапези віряни прямують до церкви на богослужіння.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом